אין אדם אשר לא אוהב לאכול עוגה טובה ואיכותית. עוגה היא הדבר החשוב ביותר בכל חגיגה.

אין חגיגת יום הולדת, יום נישואין, מסיבת גיוס, מסיבת רווקות או כל סוג של מסיבה אחרת אשר לא כוללת בה עוגה כלשהי. כמו כן, אין ארוחה מיוחדת אשר לא תגמר בקינוח כלשהו שלרוב הוא יהיה עוגה עשירה, טעימה ומשובחת. אחת העוגות הטובות ביותר עבור כל מסיבה מיוחדת, כקינוח איכותי לארוחה שבה מאחרים בני משפחה או חברים, לחגים או שבתות קרויה: עוגת קרם על קרם. העוגה מלאה בקרם ושוקולד והיא בעיקר עשירה, מתוקה וגורמת לכל אדם שטועם אותה לבקש עוד חתיכה ממנה. העוגה עצמה היא על בסיס שוקולד והיא מכילה הרבה קרם ולמעלה, עוד ציפוי דק של שוקולד. אין ספק שמדובר בעוגה שכל ביס ממנה הוא חגיגה לא פחות מעוגת גבינה עשירה.

עוגת קרם על קרם
עוגת קרם שניט

מרכיבי העוגה

המרכיבים הנדרשים עבור הכנת עוגה בגודל תבנית קפיצית בקוטר של 26 או 28 ס"מ הם:

6 ביצים, מופרדות

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג שוקולד

6 כפות סוכר

המצרכים הנדרשים לצורך הרטבת העוגה הם:

4 כפות ליקר שוקולד או ליקר ברנדי

4 כפות של מים

המצרכים הנדרשים עבור ציפוי העוגה

שלושת רבעי כוס של אגוזים גרוסים בקרמל הקרויים: ברס. את תערובת הברס ניתן למצוא בכל חנות המתמחה במוצרי אפייה מגוונים.

המצרכים הנדרשים לקרם הם:

1 שמנת מתוקה 250 מ"ל

1 אינסטינג פודינג וניל

1 כוס חלב

100 גרם של שוקולד מריר

לזילוף השוקולד העליון הדק:

100 גרם שוקולד מריר אשר יש לחתוך לקוביות

100 גרם חמאה חתוכה

2 כפות חלב

2 כפות סוכר

2 כפות ברנדי

לקישוט העוגה:

תלתלים של שוקולד לבן ומריר. ניתן לרכוש בכל חנות אפייה

חצי כוס פירורי ברס

תלתלי שוקולד לבן ומרירי

אופן ההכנה:

  1. בשלב הראשון יש להקציף את החלבונים במערבל חשמלי. המהירות של המערבל החשמלי חייבת להיות גבוהה בהתחלה על מנת ליצור קצף. כאשר נוצר הקצף מהחלבונים, יש צורך להוסיף בהדרגה ובאופן איטי את הסוכר, תוך כדי שממשיכים להקציף בצורה איטית ויסודית
  2. את חלמוני הביצה אשר הפרדתם, יש לטרוף ולקפל אותם בעדינות אל תוף הקצף אשר יצרתם. לאחר קיפול החלבונים, יש לקפל באופן עדין פנימה גם את אבקת פודינג השוקולד שהכנתם מבעוד מועד
  3. לאחר שמסיימים את הבלילה, יוצרים אותה לתוך התבנית. את התבנית אופים בתנור אשר חומם ל180 מעלות למשך 30 דקות. יש לבדוק שהעוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם בה, במידה והקיסם יוצא ללא פירורים ניתן לדעת שהעוגה מוכנה. מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להתקרר.
  4. מערבבים בצלוחית ליקר ומים ומרטיבים בו את העוגה כאשר היא פושרת. לאחר שמרטיבים את העוגה, מפזרים את אחוזי הברס על העוגה בצורה אחידה.
  5. השלב הבא הוא בעצם הכנת הקרם. את הקרם מכינים על ידי הקצפה של השמנת יחד עם החלב ואבקת הפודינג. יש להקציף את כלל המרכיבים עד שמתקבל קרם חלק ויציב. לאחר שהקרם מוכן, מורחים אותו על העוגה שכבר הספיקה להתקרר כמובן
  6. בשלב השישי מכינים את הציפוי של העוגה. בסיר קטן שמים את החומרים של הציפוי ובוחשים אותם כאשר הם על אש נמוכה. כאשר הסוכר נמס, מצננים את הציפוי ומורחים אותו על העוגה.
  7. את הברס מורחים על הדפנות של העוגה ומעל העוגה מפזרים את התלתלים של השוקולד המריר ואת התלתלים של השוקולד הלבן

מדובר ללא ספק במתכון לעוגה דקורטיבית, עשירה, מיוחדת וכמובן, מאוד מאוד טעימה.

Leave a Comment