המנה הספרדית הפופולארית ביותר קרויה: אורץ ועוף.

על אף שעל פי שם המנה עלול להיווצר רושם שמדובר במנה עם מתכון פשוט יחסית, הרי שהמנה מורכבת ממגוון מרכיבים שונים המשולבים אלה באלה בתהליך הכנה מורכב יחסית. מדובר ללא ספק במנה מושקעת מאוד, טעימה ועשירה מאוד. אם בא לכם לפנק את המשפחה במנת עוף לא שגרתית וטעימה מאוד, אם בא לכם מנה מושקעת לאירוח ואם בא לכם להתפנק בעצמכם במנה טעימה, אין ספק שאורז עם עוף היא המנה אשר תעשה עבורכם את העבודה. למנה יש ניחוח ספרדי אשר גורם לכל אדם שמצוי בסביבה בעת ההכנה לרצות לטעום ממנה באופן מיידי. זמן ההכנה של המנה הוא 20 דקות בלבד, אז אם בקרוב מגיעה שעת ארוחת הצהריים ואין לכם רעיון, זה הזמן לבשל את המנה הזו.

עוף על האש
תהליך הכנת העוף על מנגל חשמלי

מרכיבים לאורז עם עוף בסגנון ספרדי

1 קילוגרם של ירכי עוף המחולקים לכרעיים ושוקיים

1 כוס של מיץ לימון

4 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ

3 כפות של שמן זית

3 כוסות של אורז

1 כוס רסק עגבניות

3 וחצי של ציר עוף או מים

10 יחידות של זיתים ירוקים

3 כפיות אורגנו

חצי כוס כוסברה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנת אורז עם עוף בסגנון ספרדי:

  1. מכניסים את העוף לקערה גדולה ומוסיפים לקרעה זו את השום אשר כתשתם כמובן מראש, את המיץ לימון את המלח ואת הפלפל. לאחר שמכניסים את כלל המרכיבים הללו לתוך קערה, יש להמתין שעה שלמה על מנת שהעוף יספוג את כל הטעמים של המרכיבים. כדאי לדעת שאם יש לכם אפשרות להשרות את העוף במשך לילה שלם בתערובת זו, הרי שזה יעניק לו טעם משובח, עשיר ואיכותי אפילו יותר ממה שהוא יקבל לאחר שעה של השרייה.
  2. לאחר שעה או לילה של השרייה, יש לקחת סיר גדול, לשים בו שמן זית ולהרתיח את שמן הזית בטמפרטורה בינונית
  3. מוציאים את העוף מתוך הבלילה אשר השרתם אותו בה וטופחים עליו קלות על מנת שיתבייש מהבלילה. שימו לב שלא לטפוח יותר מדי על מנת שהעוף לא יתייבש לחלוטין מהטעמים שהוא ספג. אחת העוף יש להכניס לסיר שהכנתם מבעוד מועד עם השמן. יש לטגן את העוף בסיר זה עד שיקבל גוון חום. לאחר שהעוף קיבל את הגוון המבוקש, יש להוציא אותו מהסיר ולהניח אותו בתבנית
  4. לאחר שהוצאתם את העוף, הוסיפו מעט שמן זית לסיר והכניסו אליו את הפלפלים את הבצל אשר קצצתם מראש ואת השום. לאחר מכן, יש להמתין עד שהבצלים יקבלו גוון זהוב. חשוב מאוד שהבצלים לא יגיעו למצב שחום או שרוף מדי.
  5. כאשר הבצלים מזהיבים יש להוסיף אל הסיר את האורז ואת רוטב העגבניות. יש לבשל את האורז ורוטב העגבניות בתוך סיר זה במשך 2 דקות. לאחר בישול זה, יש להוסיף את ציר העוף שהכנתם מראש או את המים. כמו כן, יש להוסיף בשלב זה את המלח, הפלפל, הזיתים, האפונים והאורגנו
  6. לאחר מכן, יש להכניס את החתיכות של העוף שהוצאתם לצד, לתוך הסיר. יש להמתין שכל התערובת תרתח ולאחר שהתערובת כולה רותחת יש להנמיך את האש. לאחר הנמכת האש, יש לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל את כל מה שמצוי בו למשך כ30 דקות
  7. בתום 30 דקות יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר סגור למשך 10 דקות

.

Leave a Comment