כאשר מדובר בפסטה, לכאורה במדובר במנה טעימה, בסיסית וקלה מאוד להכנה.

הפסטה מככבת בארוחות צהריים ובארוחות ערב, הפסטה מככבת כמנה איכותית מאוד כאשר מארחים או מתארחים, הפסטה מהווה מנה של ילדים או מנה של מבוגרים. כמובן שהכול תלוי באופן ההכנה, אבל בגדול ניתן לומר שכאשר מדובר בפסטה, מדובר במנה האהובה ביותר שיכולה להיות על כלל האוכלוסייה. ישנן לא מעט מתכונים לפסטה. אם מתחשק לכם באמת להשקיע בהכנת פסטה איכותית, תוכלו לבחור במתכון פסטה מורכב מאוד, או שפשוט תוכלו לבחור במתכון פסטה קלאסי וטעים שכולם אוהבים. השדרוג במתכון שלכם יהיה מאוד פשוט: במקום שאת הפסטה שמהווה את בסיס המתכון תכינו בצורה רגילה ושגרתית על ידי הרתחה של מים והכנסת פסטה קנויה אליהם לצורך ריכוך, תכינו באופן עצמאי את הפסטה לביתכם. מובא בפניכם מתכון לפסטה ביתית, ברוטב הטעים ביותר שיכול להיות: רוטב שמנת פטריות.

מנת פסטה
מנה ביתית קלה פשוטה ויפה

נתחיל מהפסטה

אז, אתם בטח תוהים כיצד מכינים פסטה ביתית. ובכן, בכדי להכין פסטה ביתית אתם זקוקים למספר מצרכים:

ביצה אחת

4 חלמוני ביצה

½ כפית מלח

250 גרם של קמח דורום

כפית של שמן זית

לאחר שהכנתם את כלל המצרכים הללו, נעבור לדבר החשוב ביותר: אופן ההכנה.

  1. את כלל המרכיבים אשר הוזכרו לעיל, מכניסים למערבל או למעבד מזון. ערבוב מהיר של כלל המרכיבים הללו במעבד מזון או במערבל, יצור בצק במרקם אלסטי שניתן לעבוד אתו לצורך הכנת פסטה
  2. חשוב מאוד לבדוק שהבצק אכן במרקם מעין זה. לאחר שבודקים את מרקם הבצק ומגלים כי המרקם שלו אכן כזה, יש צורך לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן את הבצק במקרר, עד שמשתמשים בו לצורך הכנת הפסטה. שימו לב! הבצק חייב קירור של לפחות כמה שעות, על מנת להיות מוכן לצורך יצירת הפסטה. הבצק יכול להחזיק במקרר עד יומיים ואם רוצים להשתמש בו אחרי פרק זמן משמעותי יותר, ניתן להקפיא אותו ולהפשיר אותו לצורך שימוש באותו היום

פתיחת הבצק

בשלב הבא יש לפתוח את הבצק על מנת ליצור ממנו את הפסטה:

  1. כל פעם עובדים עם כמות קטנה של בצק. לוקחים באמצעות סכין מעט מהבצק ומתחילים לעבוד אתו. את השאר שומרים בניילון הנצמד
  2. מקמחים את משטח העבודה בקמח דורום
  3. מרדדים היטב את החלק מהבצק שאתם עובדים אתו ומעבירים אותו במכונה. מתחילים מהמרווח הרחב ביותר ובכל פעם יורדים בדרגה במכונה. בין לבין מקמחים את חתיכת הבצק שמעבירים במכונה בקמח דורום
  4. לאחר שמעבירים את הבצק 6 פעמים במכונה ניתן להתחיל לעבוד אתו. הבצק צריך להיות דקיק ושקוף. מהבצק יוצרים כל סוג של פסטה אשר אתם רוצים.
  5. את הפסטה שיצרתם יש לבשל במים חמים, עד שהיא רכה ומוכנה.
פנה
יש לבחור את סוג הפסטה לפי הטעם

להכנת הרוטב:

מרכיבים:

  1. 2 חבילות פטריות שמפיניון טריות
  2. שמנת לבישול 750 גרם
  3. 300 גרם גבינה צהובה מגורדת
  4. כף קמח
  5. כפית פלפל שחור
  6. כפית מלח
  7. כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפטריות לריבועים. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומכניסים אליה את הפטריות.
  2. לאחר 5 דקות של טיגון הפטריות, מכניסים את השמנת לבישול ואת הגבינה הצהובה
  3. מתבלים בפלפל השחור והמלח
  4. מורידים את האש לאש נמוכה ומערבבים מדי פעם את התערובת
  5. לאחר שהתערובת כולה רותחת, מוסיפים את כף הקמח
  6. מבשלים עוד כ10 דקות לאחר הרתיחה ומעבירים את התערובת אל הפסטה הביתית שהכנתם

מנה טעימה, עשירה, איכותית ומומלצת. בתאבון!

Leave a Comment