אם אתם מארחים בני משפחה או חברים לחג, שבת או סתם כך לארוחת צהריים או ערב, אתם וודאי מחפשים את המנה הטובה והטעימה ביותר שיכולה להיות כמנה עיקרית בארוחה.

בעוד שרבים נוטים שלא להתמודד עם מנת בשר, הרי שמדובר בסוג המנה המשובחת והאיכותית ביותר שיכולה להיות. אין ספק שהשקעה במנה בשרית מושקעת, ערבה וטעימה, זהו הדבר אשר ישדרג לחלוטין את הארוחה שלכם ויסייע לכם לקצור מחמאות מכלל האורחים שלכם. אז במקום לתהות האם כדאי לכם להשקיע זמן משמעותי מדי בהכנת הבשר, פשוט תכינו את המצרכים לפניכם ותתחילו להכין את המנה הבשרית הטעימה ביותר שיכולה להיות כמנה עיקרית: צלי בקר ברוטב פלפלים.

נתח צלי
בחירת הנתח הוא החלק המהנה של הבישול

פרוסות צלי בקר ברוטב פלפלים

אי אפשר לעמוד בפניו של המתכון הזה. החריפות העדינה של הבשר הרך, יוצרת תחושה נפלאה אצל כל אדם שטועם אותו. המתכון הבא הוא עבור 5 מנות של פרוסות בקר ברוטב פלפלים. אל תשכחו שעל אף ההשקעה הרבה שהמנה דורשת, מדובר במנה מנצחת לכל ארוחה:

מרכיבים נדרשים ל5 מנות:

קילו בשר לבישול- בשר אמור להיות ארוך ולהגיע כגוש שלם

לרוטב:

2 עלי דפנה

כפית פפריקה

כף של אבקת מרק

5 שיני שום

2 בצלים

2 פלפלים גדולים

פלפל חריף

כף פפריקה מרוקאית

כף רסק עגבניות

כפית שטוחה של סוכר

חצי כפית כורכום

כף אבקת מרק

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:

  1. בשלב הראשון עליכם לקחת סיר גדול ולמלא אותו במים. גובה המים צריך להגיע כד שלושת רבעי מגובה הסיר. את הבשר מניחים בתוך המים ומביאים את המים להרתחה. לאחר שהמים רותחים יש להוסיף את התבלינים שהוזכרו לעיל את עלי הדפנה. לאחר שמוסיפים את כלל התבלינים את עלי הדפנה, יש לבשל את הבשר בין שלוש וחצי שעות לארבע שעות. על מנת לבדוק שהבשר מוכן, יש להכניס אליו סכין ולוודא שהיא חודרת לעומד הבשר. אם הסכין עדיין לא מצליחה לחדור בקלות לעומק הבשר, זה סימן שהבשר עדיין איננו מוכן ויש לבשל אותו עוד. לאחר שהסכין מורה שהבשר מוכן, יש להכניס את הבשר לקירור במקרר. על הבשר להיות במקרר לפחות לילה שלם.
  2. לאחר שהכנסתם את הבשר למקרר, זה הזמן להכין את הרוטב של הבשר. מתחילים להכין את הרוטב של הבשר על ידי חיתוך הבצל לקוביות. אין צורך לחתוך את הבצל לקוביות קטנות שכן הרגשת הטעם של הבצל במתכון זה טוב יותר כאשר מדובר בחתיכות גדולות יותר. מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מתחיל להזהיב קלות. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את השום ומטגנים במשך 2 דקות.
  3. חותכים את הפלפלים ואת הפלפל החריף לקוביות קטנות. לאחר חיתוך זה, מוסיפים את הקוביות למחבת עם הבצל והשום ומטגנים תוך כדי בחישה פרק זמן של 5 דקות לערך. לאחר מכן, מוסיפים את שאר המצרכים של הרוטב ו2 כוסות מהנוזל אשר בו מושרה הבשר. את כלל המרכיבים הללו יש לבשל במשך כ10 דקות.
  4. מוציאים את הבשר מהמקרר ופורסים אותו לפרוסות דקות, אך לא מדי. את הפרוסות שפרסתם יש להוסיף לסיר הרוטב ולבשל את כלל התכולה במשך כ40 דקות. מדי פעם יש צורך לנער את הסיר ולבדוק אם לא חסר שום טעם בתערובת כולה.

בתום 40 דקות, המנה מוכנה. מדובר במנה עשירה מאוד, אשר ללא ספק תגרום לכל מי שטועם אותה ליהנות מאוד מהטעימים העשירים והעמוקים שלה.

Leave a Comment