הקינוח מהווה את אחד השלבים החשובים ביותר בארוחה. אם אתם מארחים לארוחה חגיגית, או, אם אתם אוכלים ארוחת חג יחד עם כל בני המשפחה הגרעינית שלכם, תמיד תהיה ציפייה מכל משתתפי הארוחה לסוף הארוחה, אשר תעניק חתימה מתוקה לארוחה כולה.

אם מתחשק לכם להכין קינוח מפנק מאוד לסוף ארוחה כלשהי, אך אין לכם מספיק זמן בכדי להשקיע בקינוח הדורש יותר מדי זמן השקעה, המתכון הבא הוא בדיוק עבורכם: קינוח טרנדי ומתוק בכוסות, אשר כולל בו את המרכיבים שקינוח טוב צריך בו. זמן ההכנה של קינוח מעין זה הוא בסך הכול 15 דקות, אך התוצאה מרשימה ותגרום לכל מי שיטעם את הקינוח ליהנות מכל ביס.

קינוח תותים
עצבו את הכוס ע"פי הטעם האישי

מצרכים ל12 כוסות קינוח:

1 חבילה של ביסקוויטים רצוי שיהיו מסוג פתי בר

100 גרם חמאה

מצרכים לקרם גבינה חלבי:

1 שמנת מתוקה 250 מ"ל

1 אינסטנט פודינג וניל

3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 גביע 250 גרם של גבינה לבנה

מצרכים לקצפת פרווה: ( לכל מי שמעדיף שהמתכון איננו יהיה חלבי, קצפת הפרווה תהווה תחליף לקרם הגבינה)

1 שמנת צמחית ריץ' 250 גרם

1 אינסטנט פודינג וניל

שקית אחת של סוכר וניל

כוס מים

3 כפות סוכר

200 גר' תותים טריים

אופן ההכנה:

  1. בשלב הראשון יש לרסק את הביסקוויטים לפירורים דקים וקטנים. ניתן לפורר אותם באופן ידני או בצורה קלה יותר, באמצעות מג'ימיקס
  2. יש להמיס את החמאה במיקרוגל ולאחר מכן, יש לשפוך אותה על פירורי הפתי בר שהכנתם ולערבב. חשוב לדאוג שכל הפירורים יהיו רטובים
  3. לאחר שסיימתם עם הפתי בר, זה הזמן לעבור להכנת קרם גבינה חלבי לקינוח שלכם: יש להכניס לקערה של המיקסר: שמנת מתוקה, אינסטינקט פודינג, סוכר וניל וסוכר לבן. את כלל המרכיבים יש להקציף יחד.
  4. לאחר מספר דקות של הקצפה, כאשר מתקבל קרם במרקם סמיך, יש להוסיף את הגבינה ולאחד אותה עם התערובת בתנועות קיפול עדינות. אם החלטתם ללכת על קצפת פרווה במקום קרם גבינה, עליכם להקציף במיקסר את הקצפת הצמחית יחד עם סוכר וניל, מים, אינסטינקט פודינג וסוכר לבן עד לקבלה של קצפת עמידה
  5. את התותים יש לשטוף היטב ולחתוך אותם באופן גס
  6. זהו השלב החשוב ביותר: שלב הרכבת הקינוח בכוסות. יש להרכיב את קינוח בכוס באמצעות שכבות: שכבת פירורים ולאחר מכן, שכבת תותים ועליה קרם הגבינה או הקצפת. לאחר מכן שוב שכבת פירורים ועליה שוב שכבת תותים ומעליה שוב קרם גבינה או קצפת פרווה. לסיום ניתן להניח תות לקישוט.

מדובר במתכון אשר מעניק קינוח מרשים מאוד מבחינה ויזואלית וטעים מאוד מבחינה קולינרית. בתאבון!
לעוד מתכון לעוגת גבינה ניתן להיכנס לאתר שמרית.

Leave a Comment