אין דבר מפנק יותר ממנה בשרית משובחת. בין אם מדובר במנה עבור ארוחת צהריים, בין אם מדובר במנה עבור ארוחת שישי או שבת ובין אם מדובר במנה עיקרית לכל חג או אירוע מיוחד,

המנות הבשריות הן מנות דומיננטיות ומנצחות. אם אתם מעוניינים להכין מנה בשרית עשירה, טעימה ומשובחת, אשר לא תדרוש מכן זמן הכנה רב מדי או מורכבות גדולה מדי באופן ההכנה, המתכון הבא לכדורי בשר עם תפוחי אדמה ברוטב מנצח, הוא ללא ספק עבורכם. מנה טעימה, עשירה ומרשימה, אך בד בבד קלה ונוחה להכנה:

מצרכים עבור 20-25 כדורי בשר:

500 גרם בשר – ניתן להשתמש בבשר בקר טחון או בבשר הודו טחון. כמו כן, ניתן לשלב בין בשר בקר לבשק הודו

ביצה אחת

2 כפות מלאות של פירורי לחם- זה המקום לציין שאם נמנים בין האנשים שעתידים לאכול את כדורי הבשר אנשים אשר אלרגיים לגלוטן, הרי שניתן להחליף את פירורי הלחם ב2 כפות של קמח אורז

בצל קטן- את הבצל יש לגרד ולסחוט מנוזלים

2 כפות של עלי פטרוזיליה קצוצים

2 שיני שום- כמובן שיש לכתוש את שיני השום.

קמצוץ פלפל שחור

כפית מלח

מצרכים לרוטב העגבניות של כדורי הבשר:

2 שיני שום קצוצות

1 עגבנייה גדולה- יש לגרד את העגבנייה

3 כפות של רסק עגבניות

3 כוסות של מים רותחים

כף סילאן

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

3-4 תפוחי אדמה בינוניים- את תפוחי האדמה יש לקלף ולתוך לקוביות קטנות

אופן הכנה:

  1. בשלה הראשון יש להכין את הרוטב של הקציצות: ראשית כל, יש לחמם סיר רחב אשר מכיל 2 כפות שמן. לאחר שהשמן מתחמם, יש להכניס את השום ולטגן אותו מבלי שיישרף למשך כחצי דקה. 
  2. לאחר מכן, יש להוסיף את העגבנייה אשר גירדתם מראש. 
  3. לאחר הוספת העגבנייה המגורדת, יש לסגור את הסיר למשך 2 דקות על מנת לתת לעגבנייה ולשום להתבשל יחד. בתום 2 דקות,
  4.  יש להוסיף לסיר את רסק העגבניות בכמות הנדרשת מראש, את המים הרותחים ואת כף הסילאן. כמו כן, יש להוסיף מלח ופלפל שחור
  5. בתום הוספת כלל המרכיבים, יש לכסות את הסיר ולהביא אותו לרתיחה
  6. בתום הרתיחה, יש להוסיף את תפוחי האדמה ולהנמיך את האיש לאש בינונית
  7. לאחר שסיימתם, השאירו את התערובת כולה על חצי אש והחלו להכין את תערובת הקציצות

הכנת תערובת הקציצות:

  1. בקערה אחת מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ולשים אותם יחד עד קבלת תערובת אחידה
  2. מהתערובת אשר קיבלתם, יש ליצור כדורי קציצות. עדיף שכדורי הקציצות לא יהיו גדולים מדי, אלא בגודל של 3 ס"מ בערך. כל כדור שאתם מכינים יש להניח בסיר בזהירות
  3. לאחר שהנחתם את כל הכדורים בסיר, יש לסגור את הסיר במשך 10 דקות מבלי לערבב כלל. לאחר 10 דקות, יש לערבב בעדינות את הקציצות עם תפוחי האדמה על מנת שהקציצות יתכסו ברוטב.
  4. יש לבשל על אש בינונית את התערובת עוד כחצי שעה

בתאבון!

Leave a Comment