הקיץ הוא הזדמנות מצוינת להכין קינוחים קרים, אפילו אם לא התנסיתם בהם עד כה. עוגת גלידה היא תמיד הצלחה מסחררת, ובעזרת המתכון הבא תוכלו לסיים כל ארוחה עם קצת מתוק

רוצים להכין קינוח טעים שכולם יאהבו אבל ממש לא רואים את עצמכם מתעסקים עם תנור בחום של הקיץ? אנחנו הכי מבינים. קינוחים קרים הם הפתרון שמציל אותנו בכל קיץ מחדש, והתגובות של האורחים מוכיחות שמבין כל האופציות – עוגת גלידה היא המנצחת. חשבתם שכדי להצליח עם עוגת גלידה מתכון חייב להיות מורכב? תשמחו לגלות שממש לא. המתכון הבא הוא קל להכנה, אינו מצריך רשימת קניות אינסופית ומאפשר לכם ליהנות מתוצאות מושלמות שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות. שנתחיל?

עוגות
מתכון לעוגת גלידה טעימה

עוגת גלידה מתכון לתבנית מוארכת אחת (אנחנו לא אשמים אם תרצו להכין עוד!)

רכיבים:

  •  ביסקוויטים
  • גביע שמנת מתוקה 
  • ½ גביע גבינה לבנה 5% 
  • ¾ כוס חלב
  • 2 כפות סוכר
  • ½ חבילת אינסטנט פודינג – אנחנו בחרנו בטעם וניל
  • שוקולד מגורר לקישוט
  • קרם לוטוס לקישוט

איך מכינים?

  1. בשלב הראשון, יש להקציף את כל הרכיבים למעט הגבינה הלבנה (אינסטנט פודינג, שמנת מתוקה, סוכר וחלב). המשיכו בהקצפה עד לקבלת תערובת במרקם קרמי.
  2. בשלב הבא, הוסיפו את הגבינה והמשיכו להקציף עד למצב בו היא מתמזגת בתערובת שלכם.
  3. קחו את הביסקוויטים ו"רפדו" בעזרתם את התבנית שלכם. הניחו אותם צמוד האחד לשני בתחתית התבנית, כך שימלאו אותה לכל אורכה.
  4. הניחו את התערובת שהקצפתם בתוך התבנית, מעל לביסקוויטים. יישרו את התערובת מלמעלה באמצעות סכין.
  5. אמרנו קינוחים קרים? הגיע הזמן לשלב הקירור. כדי לקבל קינוח במרקם של עוגת גלידה לכל דבר, העבירו את התבנית לקירור במקפיא. אפשרו לעוגה שלכם להתקרר למשך מספר שעות, עד לקבלת תערובת במרקם מוצק.
  6. העוגה התקררה? עכשיו הגיע הזמן להוציא אותה מהתבנית. הוציאו את העוגה מהמקפיא, והפכו בזהירות את התבנית על גבי צלחת ההגשה שבה תרצו להגיש את העוגה. ההפיכה מאפשרת לחלק התחתון עם הביסקוויטים להפוך לחלק העליון. 

טיפ 1: היזהרו להימנע ממעיכת התבנית, על מנת לאפשר לעוגה לצאת בשלמותה. 

טיפ 2: אם אתם מרגישים שהעוגה מסרבת לצאת, אל דאגה. סימן שצריך לתת לה עוד קצת זמן בהקפאה, ולנסות שוב. 

  1. למרות שאנחנו לא מסתכלים בתבנית אלא במה שיש בה, כל עוגת גלידה זקוקה לקישוטים. שפכו את קרם הלוטוס על גבי העוגה על מנת לעטר אותה מלמעלה (חממו אותו מעט אם הוא לא נוזלי מספיק), והוסיפו את השוקולד המגורר מעל הקרם, כדי שיידבק אליה. תוכלו לגוון גם בקישוטים נוספים, בהתאם לטעמכם האישי. 

זה הכול, הכנתם עוגת גלידה לגמרי לבד! בתיאבון ושיהיה רק מתוק.

קינוחים
עוגה לקיץ שתרענן אתכם ותעשה לכם טעים בבטן

Leave a Comment