החורף הגיע ואיתו ההזדמנות ליהנות מפסטה ביתית. עם רוטב עגבניות ושמנת מושלם וריחני שישדרג כל פסטה תוך רגע, האורחים שלכם ילקקו את האצבעות

לכל אחד מאיתנו יש מתכון לפסטה שהוא לא מוכן להחליף תחת שום תנאי, ומלווה אותו בדרך כלל רוטב קבוע כמו רוטב שמנת פטריות למשל. מצד שני, אם אתם באמת אוהבים את המטבח האיטלקי, לא הגיע הזמן להרים את הפסטה לשלב הבא? גם אם נדמה לכם שמצאתם מתכון לפסטה שעובד לכם מצוין, אף פעם לא מאוחר לנסות רוטב חדש. ואם כבר הולכים על פתרון מנצח, המתכון הבא של רוטב רוזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. 

ספגטי רוזה
כך תכינו רוטב רוזה מטורף

רוטב רוזה הוא רוטב עגבניות ושמנת, שמתאים מצוין לכל מנה. הוא קל להכנה, טעים וריחני, הולך טוב עם ארוחות חלביות והכי חשוב – יהפוך אתכם בקלות לשפים מקצועיים גם אם אתם לרוב מדלגים על המטבח ומסתפקים במקסימום חביתה. בתיאבון!

רכיבים עבור רוטב רוזה

  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 4 עגבניות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • חופן בזיליקום, קצוץ
  • קופסה אחת (250 מיליליטר) של שמנת מתוקה 
  • קמצוץ מלח ופלפל, להוספה לפי הטעם

אוקי, מה עכשיו? 

  1. מגרדים את העגבניות על פומפייה. 
  2. שמים במחבת את השמן והשום, ומטגנים את השום עד לכדי הזהבה קלה.
  3. מעבירים למחבת גם את השמנת המתוקה, מערבבים וממתינים לבעבוע.
  4. מוסיפים את העגבניות המגורדות והבזיליקום, ומערבבים היטב עד לצמצום הנוזלים וקבלת רוטב במרקם סמיך. 
  5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב במשך כ-30 שניות. הרוטב שלכם מוכן! תוכלו להוסיף את הפסטה לרוטב, לערבב היטב ולהגיש את המנה כשהיא חמה.

טיפים ואפשרויות נוספות:

  • רוטב רוזה משתלב נפלא כאמור עם כל פסטה, אבל אם אתם לא "נעולים" על פסטה ספציפית מומלץ לחפש מתכון לפסטה פוזילי. 
  • ניתן להכין רוטב רוזה עם גבינת פרמז'ן, פשוט הוסיפו את הגבינה יחד עם העגבניות המגורדות.
  • ניתן להחליף את השמן שבמתכון בחמאה.

מתכון קל, פשוט, סופר-טעים ומשדרג כל ארוחה איטלקית תוך דקות בודדות. 

פסטה ברוטב רוזה
פסטה רוזה טעימה ומשביעה

Leave a Comment